Mensen verbinden “waarom”

Tijdens een durftevragen krijgen we vaak vragen van mensen met de mooiste ideeën. Thema’s variëren van duurzaamheid tot meer betrokkenheid binnen bedrijven creëren. Hierbij blijkt het mobiliseren van een netwerk vaak een groot vraagstuk. Opvallend is dat juist het mobiliseren en betrekken van mensen ook wanneer we een incompany Durftevragen  verzorgen, een belangrijke vraag blijft.

Wat ons opvalt is dat mensen vaak fenomenaal in staat zijn te beschrijven wat ze doen.  Het verwoorden van waarom gaat vaak een stuk moeilijker. Mensen verbinden zich echter aan het waarom. Hier zit immers de eigen motivatie.

Als het waarom aansluit bij de motivatie van de mensen die mee gaan doen, kunnen ze vanuit zichzelf de verbinding vinden en actie ondernemen.

Een handvat voor je boodschap kan dan bijvoorbeeld zijn:
Met  ons project gaan we [ beschrijf hier kort wat je gaat doen],
We doen dit omdat [hier jullie drijfveer/motivatie invullen]
Stel je voor dat dit lukt, dan [hier het te realiseren doel invullen]
Daarom zijn we op zoek naar [Beschrijf hier wat je wilt of nodig hebt durftevragen]
Sluit af met een concrete vraag die mensen mobiliseert om iets te doen.

De TED talk van Simon Sinek over de kracht van het waarom vertelt helder over hoe je op deze manier mensen kunt verbinden. 

4 gedachten over “Mensen verbinden “waarom”

  1. Mooi! Misschien is het ontbreken van een herkenbaar ‘waarom’ ook de reden waarom sommige vragen (via Facebook bijvoorbeeld) minder aandacht/reacties krijgen dan andere…

    Het boek van Sinek ‘Start with Why’ is, voor bij wie de Ted talk smaakt naar meer ook een enorme aanrader trouwens!

  2. Hoe kom ik, als een wat oudere collega, aan werkzaamheden als hostess. De meeste bureaux nemen mensen aan tot 35 jaar en ik ben helaas wat ouder, maar nog zeer gedreven. Kan natuurlijk ook jongere collega’s aansturen in de horeca b.v.

Gesloten voor reacties.