Hoe ziet het er uit als het gelukt is?

Dan heb je eindelijk een mooie vraag en dan krijg je toch tips waar je niet helemaal gelukkig van wordt. Hoe kan dat nou? Waarschijnlijk vraag je naar een doel dat niet je einddoel is.

Stel je voor: ik fiets elke dag van mijn huis naar mijn werk en ik heb nog nooit van auto’s gehoord (stel je voor…). Ik wil sneller op mijn werk zijn, dus mijn vraag zou kunnen zijn ‘hoe kom ik aan een snellere fiets?’. Iedereen gaat creatief aan de slag met tips over elektrische fietsen, smallere banden, spiertrainingen, etc. En een aantal denken: “Waarom gaat die jongen niet gewoon met de auto? Maar ja, dat was zijn vraag niet.”

Beantwoord voor jezelf de vraag ‘hoe ziet het er uit als het gelukt is?’. In mijn geval zou ik dan sneller op mijn werk zijn. En dat wordt dan ook mijn vraag: hoe kom ik sneller op mijn werk? Pak de auto…

Durf ambitieus te zijn, benoem je einddoel. Dan geef je mensen veel meer ruimte om tips te geven.

Het zal je verbazen hoe vaak je eigenlijk om een snellere fiets vraagt.

Wat zijn jouw snellere fietsen?

1 gedachte over “Hoe ziet het er uit als het gelukt is?

  1. Zie Mieke 7777 van 5 dagen geleden ! Als je je richt op dat wat van werkelijk belang is gezien het item ! Vind je vanzelf de juiste HOE vraag . In dit geval is van werkelijk BELANG : SNELHEID ! Dus vormt zich spontaan de juiste HOE vraag : Hoe krijg ik SNELHEID om mijn DOEL (snel op mijn werk te komen !) Te bereiken ? ! Het Antwoord : Kan dan zeer uiteenlopend zijn, echter ook de auto zal tussen de antwoorden vermeld staan ,daar twijfel ik niet aan ! Dus ik ben het eens met de tekst van vandaag : Hoe ziet het er uit als het gelukt is ? Met een klein verschil dat ik vooronderzoek pleeg naar middelen( die snelheid bevorderen ) die ik mis om mijn doel te bereiken ! Soms wordt de vraag daarna al overbodig . Vr .grt. Mieke .

Gesloten voor reacties.