Estland durft te vragen

Een land opruimen en schoonmaken in 1 dag. Met 50.000 mensen en heel weinig geld. Ja, daar zijn die Esten goed in. Ze deden deze truuk in 2008, noemden het Let’s do it en sindsdien is het in meer dan tien landen gedaan. Volgend jaar gaan ze de hele wereld doen in twaalf dagen. Ook Nederland!

Iedereen die ooit mee deed aan durftevragen kent Let’s do it. We vertellen er over of laten het filmpje er van op bijna iedere dtv-sessie zien. Iedereen weet dat het ons keer op keer inspireert om mensen te verbinden en om bergen te verzetten. Durftevragen wil deel zijn van die bouwenergie en mensen in staat stellen hun eigen berg te verzetten of ‘land op te ruimen’. Dat willen we doen door waarde in omloop te brengen, onder andere door onze methodiek te verspreiden waar het kan.

Dankbaar, enthousiast, blij en een beetje zenuwachtig. Zo voel ik me nu. Alsof het bijna Sinterklaas is. Want over 3 dagen (op 16 mei) ga ik met Nils naar Estland. Juist, we gaan naar de vrouwen en mannen van Let’s do it. We gaan al die onverbeterlijke wereldverbeteraars ontmoeten, van ze leren. We willen verbindingen leggen en nog meer waarde in omloop brengen. Dat gaan we doen door daar, met Let’s do it en andere coole Esten (en reken maar dat ze daar bakken van vol hebben) durftevragen te doen, de methodiek met ze te delen en door op verschillende podia te vertellen over wat er in Nederland aan mooie dingen gebeurt. Wat moeten we met ze delen? geef ons tips!!!

Een ding houdt me nog echt bezig, hoor… Welk filmpje laat je zien tijdens een durftevragen sessie met de mensen van Let’s do it? 😉

 • Juul

1 gedachte over “Estland durft te vragen

 1. Ik was op Estland verliefd op het eerst gezicht, toen ik daar verblijfde in 1990.Land is zeer nostalgisch en ingetogen.
  Een onvergetelijke reiz, en een verstielde zwijgen.
  Ik zal liefst mee willen.
  Ik heb een aantal gedichten over Tallin en het zijn in stad die zonder poeha veel verteld.
  Breng daar Nederlandse openheid voor uitings vormen, dat is zeer inspiratie vol. Deel met ze.Dan komt de rest va zichzelf.
  Hoe kan je goedkopst naar Tallin vliegen? Dank vast.
  Goede tijd en succes
  Vesna

Gesloten voor reacties.