Durftevragen op Twitter

Nieuw: verschillende hashtags voor #durftevragen
Lees hieronder hoe en waarom…

Durftevragen op Twitter
Op twitter gebruiken mensen #durftevragen om vragen te stellen en die van anderen op te lossen. Het dagelijks bereik van #durftevragen ligt rond de 250.000 mensen en is groeiende. Wij zijn er ooit mee begonnen door vragen uit de sessie ook op twitter te stellen. Durftevragen heeft ook een twitteraccount en dat is natuurlijk @durftevragen. Hiernaast en op onze homepage kun je #durftevragen live volgen.

“Bestaan jullie ook in het echt?”
Die vraag krijgen we nog regelmatig. #durftevragen is zo populair op twitter, dat mensen vaak verbaasd zijn, dat we ook Durftevragen sessies door het hele land organiseren. Terwijl dat juist ‘ons ding’ is, en de twittervariant er later bij is gekomen.

NIEUWE HASHTAGS OP TWITTER
Onlangs introduceerde het Durftevragen-team nieuwe hashtags op Twitter.
Naast het gebruikelijke #durftevragen, kun je nu ook je vragen stellen met:
#dtvvervoer
#dtvklushulp
#dtvonderwijs
#dtvsupport
#dtvwerk
#dtvfeitjes
#dtvwonen
#dtv010
#dtv024
etc.

Waarom al die extra hashtags?
Als experiment en met als bedoeling om #durftevragen nog waardevoller voor twitteraars te maken. Er worden nu zoveel vragen gesteld op #durftevragen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien blijken mensen minder snel geneigd om even te kijken of ze een leuke of mooie vraag kunnen beantwoorden of hun hulp aan kunnen bieden.

Als je gericht kunt vragen en gericht kunt zoeken naar vragen, dan wordt #durftevragen misschien weer een stukje krachtiger. En dat zou mooi zijn!

Hoe werken de nieuwe hashtags?
Als jij een vraag hebt met betrekking tot een specifiek onderwerp, kijk je op de site van Durftevragen of hier al een hashtag voor wordt gebruikt. Zo ja, dan kun je deze gebruiken in je tweet. Het gaat dan specifiek om VRAGEN die je hebt rondom dit thema. #durftevragen is is niet bedoeld voor mededelingen.

Als een hashtag rondom jouw thema er nog niet is, dan kun je die natuurlijk zelf lanceren en hopelijk wordt daar dan ook veel gebruik van gemaakt. En ook #durftevragen en #dtv blijven uiteraard in de lucht.

De strijd tussen #durftevragen en #dtv
Het idee ontstond een tijdje geleden, toen er een discussie op twitter ontstond of #durftevragen (voordeel: herkenbaar) zou moeten worden vervangen door #dtv (voordeel: minder tekens, dus meer ruimte voor je vraag). Er werden zelfs twitteraccounts aangemaakt door voor- en tegenstanders!

Ook het Durftevragen team werd gevraagd waar zij de voorkeur aan gaven. Zie hier hoe Nils Roemen het dtv-standpunt helder verwoordde. En als je wilt weten welke hashtag aan het ‘winnen’ is, kun je bij Twirus kijken.

Doe je mee?
Als je net als wij wilt weten of de nieuwe hashtags gaan werken, wil je dan ook meedoen met het bekend maken ervan? Door erover te twitteren, maar vooral natuurlijk… door ze te gaan gebruiken!