De magie van een hoe-vraag

Begin je vraag met ‘Hoe…’. Op een hoe-vraag kunnen allerlei antwoorden komen en zitten eigenlijk de wie, wat en waar verpakt.

Stel je maar voor, je wilt graag in contact komen met mensen die de wereld hebben rondgereisd. Als je dan vraagt ‘wie heeft de wereld rondgereisd?’ blijft het stil… Want niet zoveel mensen kunnen deze vraag beantwoorden. Als je vraagt ‘hoe kom ik in contact met mensen de de wereld rondreizen?’ kun je je voorstellen dat je veel meer tips krijgt.

Zowel op Facebook als op LinkedIn hebben we een Durftevragengroep. Mensen kunnen daar vragen stellen aan de andere leden. Beide groepen hebben meer dan 1500 leden, dus je kunt je voorstellen dat er altijd wel iemand is met een goede tip. En toch blijven de reacties op een aantal vragen uit.

Wat zijn jouw tips om een goede vraag te stellen?

1 gedachte over “De magie van een hoe-vraag

  1. Je komt vanzelf op de juiste formulering van de vraag als je je volledig richt op dat wat werkelijk van belang is betreffende het item ; wat mist er nog precies om iets waar te maken ? Door de juiste middelen te benoemen en daardoor te ontvangen, bereik je het doel. 🙂

Gesloten voor reacties.