Cursus vragen voor beginners én gevorderden

De kunst van het vragen stellen is geen makkelijke. Niet zo een waar je mee geboren wordt. En anders is het in ieder geval zo dat je het vragen stellen in onze cultuur weer snel afleert. Want, kinderen die vragen worden overgeslagen.

Na meer dan vijf jaar Durftevragen hebben wij wel gemerkt dat mensen elkaar heel graag willen helpen. Sommigen staan zelfs versteld van de hoeveelheid tips die ze kunnen geven. Anderen hadden niet gedacht dat de vraag die al jaren in hun hoofd wortel stond te schieten ineens met vaart op gang kwam doordat een ander er over mocht brainstormen.

Vragen stellen en tips geven heeft veel te maken met lef en elkaar iets gunnen. En het heeft ook te maken met techniek. De techniek van het stellen van een goede vraag. De komende tijd verschijnen er artikels met tips over hoe je wél en níet een goede vraag kunt stellen.

De allereerste tip die je nu vast krijgt: ga het boek Durftevragen en de Kracht van Sociale Overwaarde lezen. Behalve dat dat een heel gaaf boek is, word je in hoofdstuk 3 (bladzijde 51) uitgelegd hoe je een goede vraag formuleert. De artikels op de website zijn hier een aanvulling op.

Heb jij ook tips voor het stellen van een goede vraag? Laat het weten in een reactie hieronder.